Wat is Business Central?
Business Central

Wat is Business Central?

Business Central

Business Central is de hypermoderne, cloud gebaseerde, bedrijfssoftware van Microsoft voor kleine en middelgrote bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen stroomlijnen en optimaliseren. Met Business Central kunt u uw financiën, verkoop, inkoop, voorraad, projecten, service en productie beheren in één geïntegreerd systeem. U kunt ook profiteren van de kracht van de cloud, de flexibiliteit van de mobiele apparaten en de integratie met Microsoft 365 en andere toepassingen. Business Central helpt u om betere beslissingen te nemen, sneller te reageren op veranderingen en meer te groeien.

Business Central

 Business Central is onderdeel van het Microsoft eco systeem. Dit is het digitale platform wat bedrijven in staat stelt mee te groeien met de razendsnel veranderende buitenwereld waarin steeds meer snelle digitale processen vereist worden.


In dit eco systeem zitten onder andere :

  • Business Central 
  • Power Automate 
  • Power BI 
  • Power Apps 
  • Dynamics 365 
  • Power Virtuel Agents

Met Business Central haal je dus een compleet  automatiseringsplatform in huis met enorme mogelijkheden om gebruikt te maken van de laatste ontwikkelingen.

Dit heeft een aantal interessante voordelen, laten we er 10 bekijken, 

  

1. Business Central is makkelijk te gebruiken en aan te passen. Je kunt het systeem eenvoudig integreren met andere Microsoft-applicaties, zoals Office 365, Power BI en Teams. Ook kun je het systeem aanpassen aan je eigen wensen en behoeften, door apps te installeren uit de Microsoft AppSource of zelf apps te ontwikkelen met Power Apps. 

2. Business Central is schaalbaar en flexibel. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt en je kunt het aantal gebruikers en functionaliteiten op elk moment aanpassen. Zo kun je meegroeien met je bedrijf en inspelen op veranderingen in de markt. 

3. Business Central is veilig en betrouwbaar. Je gegevens worden opgeslagen in de cloud, waardoor je altijd toegang hebt tot je informatie, waar je ook bent. Bovendien worden je gegevens beschermd door de hoogste beveiligingsstandaarden van Microsoft, die voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. 

4. Business Central is intelligent en innovatief. Je kunt gebruik maken van kunstmatige intelligentie en machine learning om inzichten te krijgen in je bedrijfsprestaties, trends te voorspellen en aanbevelingen te ontvangen. Ook kun je profiteren van de nieuwste technologieën, zoals Internet of Thingsaugmented reality en blockchain. 

5. Business Central is klantgericht en efficiënt. Je kunt je klanten beter bedienen door sneller offertes te maken, bestellingen te verwerken en facturen te versturen. Ook kun je je klanttevredenheid verhogen door een betere service te bieden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van chatbots, self-service portals en mobiele apps. 

6. Business Central is samenwerkingsgericht en productief. Je kunt beter samenwerken met je collega's, leveranciers en partners door gebruik te maken van Teams, SharePoint en Outlook. Ook kun je je werkprocessen optimaliseren door gebruik te maken van workflows, automatisering en integratie. 

7. Business Central is inzichtelijk en analytisch. Je kunt je bedrijfsgegevens eenvoudig verzamelen, analyseren en visualiseren met Power BI. Zo kun je rapportages maken, dashboards creëren en KPI's bijhouden. Ook kun je je besluitvorming verbeteren door gebruik te maken van what-if scenario's, simulaties en benchmarks. 

8. Business Central is duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Je kunt je ecologische voetafdruk verkleinen door gebruik te maken van de cloud, waardoor je minder energie verbruikt en minder CO2 uitstoot. Ook kun je je maatschappelijke impact vergroten door gebruik te maken van de duurzaamheidsinitiatieven van Microsoft, zoals carbon negative, water positive en circular economy. 

9. Business Central is voordelig en rendabel. Je kunt kosten besparen door gebruik te maken van de cloud, waardoor je geen dure hardware of software hoeft aan te schaffen of te onderhouden. Ook kun je je opbrengsten verhogen door gebruik te maken van de mogelijkheden van Business Central, zoals meer omzet, meer winst en meer groei. 

10. Business Central is toekomstbestendig en concurrerend. Je kunt altijd profiteren van de nieuwste updates en functies van Business Central, waardoor je altijd up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen. Ook kun je je concurrentiepositie verbeteren door gebruik te maken van de voordelen van Business Central, zoals meer innovatie, meer kwaliteit en meer klantloyaliteit. 

  

Wil jij meer weten over Business Central, neem contact met ons op en we laten je het je graag geheel vrijblijvend live in actie zien.