Volautomatische leverijdberekening in Business Central met Aptean Advanced Workflow
Levertijd berekenen met Aptean Advanced Workflow
09 mei 2023 

Levertijd berekenen met Aptean Advanced Workflow

Wat zou het voor jouw bedrijf betekenen als je , direct nadat een bestelling binnenkomt, volautomatisch je orderbevestiging zou kunnen versturen vanuit Business Central, met de vroegst haalbare levertijd automatisch berekend?

Hallo allemaal! In deze blog wil ik jullie vertellen over een geweldige functie die we hebben ontwikkeld voor onze klanten die gebruik maken van Business Central: het volautomatisch berekenen en bevestigen van de best mogelijke levertijd! Dit doen we met behulp van Aptean Advanced Workflow en Power Automate, twee krachtige tools die naadloos integreren met Business Central.


Wat houdt dit precies in? Nou, stel je voor dat je een bestelling ontvangt van een klant die een bepaald product wil hebben op een bepaalde datum. Hoe weet je dan of je die datum kunt halen? Je moet rekening houden met allerlei factoren, zoals de voorraad, de productietijd, de transporttijd, de beschikbaarheid van leveranciers, enzovoort. Dat is een hele klus om handmatig te doen, en het kost veel tijd en moeite.


Daarom hebben we een oplossing bedacht die dit proces automatiseert. Met Aptean Advanced Workflow kun je workflows definiëren die de logica bevatten om de best mogelijke levertijd te berekenen op basis van de gegevens in Business Central. Met Power Automate kun je de klant steeds op de hoogte houden van de status van de bestelling via e-mail, sms of een ander kanaal naar keuze.


Zo kun je razendsnelsnel en nauwkeurig de levertijd bevestigen aan je klant, zonder dat je zelf hoeft te rekenen of te zoeken. Dit verhoogt de klanttevredenheid en de efficiëntie van je bedrijf. Bovendien kun je met deze oplossing ook rekening houden met eventuele wijzigingen of uitzonderingen die zich kunnen voordoen, zoals vertragingen, annuleringen of spoedbestellingen.


Ben je benieuwd hoe dit werkt in de praktijk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo of een offerte op maat. We laten je graag zien hoe je met Business Central, Aptean Advanced Workflow en Power Automate je levertijd kunt optimaliseren en je klanten kunt verrassen!

Over de schrijver
Wil je weten hoe je zelf volautomatische processen bouwt in Business Central? Neem dan contact met ons op. We laten je graag live zien hoe dat dit werkt.
Reactie plaatsen