Wat is RPA?
Wat is RPA?

Wat is RPA?

RPA is de afkorting van Robotic Process Automation. Dit is een technologie die het mogelijk maakt om eenvoudige, regelgebaseerde processen te automatiseren met behulp van software. RPA kan worden gezien als een virtuele robot die op de achtergrond taken van medewerkers kan overnemen. Hierdoor kunnen medewerkers zich richten op meer waardevolle activiteiten voor de organisatie en de klanten.

 Wat is RPA?

RPA kan worden toegepast op veel verschillende soorten processen, zoals administratieve, financiële en IT-support werkzaamheden. Veel van deze processen worden nog handmatig uitgevoerd door medewerkers, wat veel tijd en geld kost. Met RPA kan een software robot bijvoorbeeld facturen verwerken, bevestigingsmails sturen, gegevens overtypen, informatie ophalen en nog veel meer.

 

RPA werkt volgens het 'als-dan' principe: de robot weet hoe hij moet handelen in een bepaalde situatie op basis van de regels die in zijn software zijn ingesteld. De robot kan echter niet zelf nadenken of omgaan met afwijkingen of uitzonderingen. Hij kan alleen de repetitieve handelingen van een mens nabootsen, maar niet de logica en het denken van een mens.

 

RPA is dus een technologie  om kosten en tijd te besparen, de kwaliteit van producten en diensten te verhogen en een voorsprong te krijgen op de concurrentie.

 

Wil je eens kijken of RPA geschikt is om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren? Neem dan contact met ons op.    Contactinformatie NovaTerrae

Over de schrijver
Wil je weten hoe je zelf volautomatische processen bouwt in Business Central? Neem dan contact met ons op. We laten je graag live zien hoe dat dit werkt.
Reactie plaatsen