Dynamics 365 Business Central prijzen
Alles over de prijzen van microsoft dynamics 365
06 juni 2023 

Alles over de prijzen van microsoft dynamics 365

Prijzen van Microsoft Dynamics 365 Business Central 

Er zijn verschillende prijzen voor Dynamics 365 afhankelijk van je vakgebied en je eisen aan het programma. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en een passend aanbod bij de behoeften van de verschillende bedrijven. Op deze manier hoef je nooit te betalen voor functies die je niet gebruikt. Microsoft Dynamics 365 werkt op basis van abonnementen. Er wordt dus per maand betaald, per gebruiker, per gekozen functionaliteiten.

Het begint bij het basis abonnement. Naast de kernapplicaties beschikt Dynamics 365 Business Central ook over extra modules en add-ons die specifieke functionaliteiten bieden aan de basisapplicaties. Per gebruiker is een extra licentie noodzakelijk. Als basis kies je voor de alles-in-één-licentie opties Dynamics Business Central Essentials of Dynamics Business Central Premium, de kosten hiervoor zijn:

Dynamics 365 Business Central Essentials

Vanaf € 65,50 (per gebruiker/maand)

Dynamics 365 Business Central Premium

Vanaf € 93,60 (per gebruiker/maand)

 Beide licenties beschikken over de volgende functionaliteiten:

 1. Onbeperkt aantal gebruikers
 2. Aanpassing en uitbreidbaarheid
 3. Meerdere omgevingen
 4. Meerdere bedrijven
 5. Financieel beheer
 6. Verkoop en marketing
 7. Afhandeling en levering
 8. Inkopen en schulden
 9. Voorraad
 10. Leveringsplanning en beschikbaarheid
 11. Projectbeheer
 12. Magazijnbeheer

 Indien er wordt gekozen voor Dynamics 365 Business Central Premium komen de extra functies productie en servicebeheer erbij. Met servicebeheer kunnen bedrijven hun servicecontracten, serviceartikelen, order/prijsbeheer, planning en dispatching efficiënter organiseren. Met de productie service worden veel functionaliteiten toegevoegd die van belang zijn tijdens de productie zoals assemblage beheer, vaste-verrekenprijs voorstel, productiestuklijsten, basiscapaciteitsplanning, bewerkingsplaatsen, versiebeheer, productieorders en beperkte werklast.

 Alle Dynamics 365-applicaties beschikken over optimale databeveiliging, de integratie van Microsoft 365 en LinkedIn, ondersteuning en slimme technologieën.

Om de workflow nog gemakkelijker te laten verlopen wordt Dynamics 365 Business Central Team Members door de meeste gebruikers toegevoegd aan het abonnement.


Dynamics 365 Business Central Team Members

Vanaf € 7,50 (per gebruiker/maand)

 Debiteurenbeheer Business Central

Andere veel gekochte oplossingen zijn:

Dynamics 365 Sales Professional - Extra functionaliteiten voor in- en verkoop

€ 60,80 (per gebruiker/maand)

Microsoft Power BI - Meer inzicht in je data

€ 8,40 (per gebruiker/maand)

Microsoft Power Apps - Bouw zakelijke applicaties zoals jij ze nodig hebt

€ 16,90 (Per gebruiker/maand)

 Er zijn nog veel meer mogelijkheden verkrijgbaar afhankelijk van het vakgebied waarin het bedrijf actief is. Er zijn niet alleen pakketten voor de Sales Professional maar ook voor de Customer Service Professional verkrijgbaar. Het pakket voor de Customer Service Professional is € 46,80 (per gebruiker/maand).

Bovengenoemde prijzen zijn slechts enkele voorbeelden van de prijzen voor Dynamics 365 Business Central voor kleine en middelgrote bedrijven.

 Andere vakgebieden met in ieder softwarepakket diverse mogelijkheden en opties zijn:

 1. Sales Dynamics 365-app
 2. Finance Dynamics 365-app
 3. Marketing Dynamics 365-app
 4. Supply Chain Dynamics 365-app
 5. Service Dynamics 365-app
 6. Project Management Dynamics 365-app
 7. Human Resources Dynamics 365-app
 8. Customer Data Platform Dynamics 365-app
 9. Commerce Dynamics 365-app


Bekijk alle prijzen voor deze gespecialiseerde vakgebieden op de website van de Microsoft Dynamics 365-apps. Wist je dat Dynamics 365 ook zeer geschikt is voor non-profit organisaties?


We hopen dat je met dit bericht meer inzicht hebt kunnen krijgen over de prijzen van de Microsoft Dynamics 365 Business Central software mogelijkheden. Wanneer er nog vragen zijn, kun je altijd contact met ons opnemen.

Over de schrijver
Wil je weten hoe je zelf volautomatische processen bouwt in Business Central? Neem dan contact met ons op. We laten je graag live zien hoe dat dit werkt.
Reactie plaatsen