Alles over automatiseren met Business Central
Automatiseren met Business Central

Automatiseren met Business Central

Mogelijkheden om te automatiseren met standaard Business Central.

Automatiseren met Business Central in het digitale tijdperk is iets waar veel bedrijven zich in verdiepen.  

Veel bedrijven zijn overgestapt naar de cloud en willen nu hun bedrijfsprocessen verder gaan automatiseren. Zij onderzoeken de mogelijkheden om dit binnen de standaard mogelijkheden van Business Central te gaan realiseren.

Tijdens dit onderzoek lopen deze bedrijven al heel snel tegen de beperkingen aan van standaard Business Central. Want binnen de standaard zijn de automatiseringsmogelijkheden heel beperkt. Deze mogelijkheden beperken zich hoofdzakelijk tot het goedkeuren van inkoop- en verkoopdocumenten, zoals facturen en orders.

hyperautomation

 Onmogelijkheden om te automatiseren met standaard Business Central

Wil je bedrijfsprocessen automatiseren welke bijvoorbeeld in het productie- of magazijndomein liggen, dan geeft standaard Business Central hier geen mogelijkheden voor.

Wil je bijvoorbeeld het gehele orderproces automatiseren waarbij Business Central de order controleert, vervolgens volautomatisch de krediet limiet controleert, de voorraad controleert en een toegezegde leverdatum bepaalt om deze in de vorm van een order bevestiging met de klant te communiceren . Dan zijn de mogelijkheden binnen standaard Business Central niet toereikend.

Betekent dit dan dat Business Central niet geschikt is voor het verder uit automatiseren van je bedrijfsprocessen? Nee integendeel. Business Central is een ultra modern bedrijfssoftware pakket van Microsoft wat bijzonder geschikt is om je bedrijfsprocessen verder uit te automatiseren.

 procurement-automation

Hoe kun je dan wel je processen automatiseren met Business Central?

Business Central werkt met extensies. Een van die uitbreidingen is het Business Automation Pack van NovaTerrae. Deze extensie kun je eenvoudig toevoegen aan je Business Central software.   Eenmaal toegevoegd kun je hiermee al je bedrijfsprocessen van kop tot staart volledig uit automatiseren zonder te programmeren. Dit wordt ook wel No-Code Automation genoemd.

Middels het instellen van condities en het bepalen van acties kun je al je bedrijfsprocessen in welk domein dan ook uit automatiseren zoals jij dat wenst.

Zo lang er zich geen uitzonderlijke situaties zich voordoen kan je proces dus geheel automatisch verlopen en zodra zich een uitzonderlijke situatie zich voordoet kan het systeem een taak aan een persoon of team uitdelen om deze uitzondering te behandelen.

Dit wordt ook wel managament by exeption genoemd en vormt de basis gedachte van No-Code Business Proces Automation.

Het Business Automation Pack zorgt tevens voor een naadloze integratie met het power platform van Microsoft :

Dit zorgt ervoor dat je ook externe applicaties kunt betrekken bij het vormgeven van jouw ideale proces.


Automatiseren met Business Central 

Meer weten over het Business Automation Pack? :    Business Automation Pack for Microsoft Dynamics 365 Business Central (novaterrae.nl)

17 eenvoudige tips voor minder klikken ontvangen? Download het gratis e-book!

Over de schrijver
Wil je weten hoe je zelf volautomatische processen bouwt in Business Central? Neem dan contact met ons op. We laten je graag live zien hoe dat dit werkt.
Reactie plaatsen