Functionaliteiten van Dynamics 365 Business Central
Wat zijn de functionaliteiten van Dynamics 365 Business Central?
06 juni 2023 

Wat zijn de functionaliteiten van Dynamics 365 Business Central?

Enkele handige functies van Dynamics 365 Business Central

Deze software voor kleine en middelgrote bedrijven heeft diverse functionaliteiten voor onder andere financiën, verkoop, inkoop, voorraadbeheer en projectmanagement. Met deze functies kunnen bedrijven hun processen automatiseren en efficiënter werken. Met de verschillende Microsoft Business Engines kun jij automatische bedrijfsprocessen bouwen die perfect zijn voor jouw onderneming. Hier zijn enkele voorbeelden van de Microsoft Business Central functies:

Financieel beheer

Dynamics 365 Business Central heeft alle functionaliteiten in huis om financiële informatie goed te documenteren. Breng structuur en duidelijkheid in je documenten zoals boekhouding, budgettering, debiteuren- en crediteurenbeheer en meer. Analyses en rapporten kunnen met behulp van enkele muisklikken worden gegenereerd, zodat er snelle beslissingen genomen kunnen worden op basis van de financiële gegevens

Business Central

Inkopen en schulden

Maak de inkoopprocessen van het bedrijf nog efficiënter. Met behulp van Dynamics 365 Business Central staan alle leveranciers, inkooporders, ontvangstbevestiging en facturen op één plek. Dit scheelt niet alleen zoekwerk maar geeft bovendien sneller inzicht in de inkoopprestaties en de schulden van je bedrijf. Hoe beheer jij je inkoopcijfers op dit moment?

Verkoop en marketing

Zonder verkoop geen inkoop, geen bedrijf. Ook deze informatie wil je in een handig overzicht verzameld hebben. Met Dynamics 365 Business Central geniet je van verkoop functionaliteiten zoals het beheer van offertes, bestellingen, facturen en klantgegevens. Doordat alle informatie op één plek wordt verzameld zijn overzichten van jouw verkoopprestaties snel gemaakt. Hoe zit het met je sales funnel, waar kun jij nog winst behalen? De handige integratie van de Office 365 applicaties zoals Outlook maakt het communiceren met klanten nog gemakkelijker. 

Voorraadbeheer en magazijnbeheer

Beheer je voorraden met behulp van Dynamics 365 Business Central. Houdt verschillende magazijnlocaties, serie- en batchnummers bij en voer inventarisaties uit. Dankzij de integratie van handige Microsoft applicaties zoals Power Bi, krijgen bedrijven meer inzicht in hun prestaties en kunnen hun voorraad prestaties verbeteren. Met Power BI worden de belangrijkste KPI's van het bedrijf in realtime weergegeven. Wil je meer weten over Power Bi? Lees dan het artikel: Wat is Power Bi. https://www.novaterrae.nl/dynamics-365-kennisbank/power-bi/

Fuctionaliteiten van Dynamics 365 Business Central


Projectbeheer

Beheer je projecten, taken, resources en de planning op één overzichtelijke plek. Beheer het allemaal met behulp van Dynamics 365 Business Central en maak je handelingen nog efficiënter. Met behulp van de snelle projectanalyses krijg je snel inzicht in jouw prestaties en kun je beslissingen nemen op basis van de cijfers. Deze handige rapporten en informatie op het dashboard versnellen de processen en het inzicht.

Cloud Based

Schakel gemakkelijk tussen verschillende functionaliteiten en Microsoft Office 365 programma's zonder een hard hoofd te krijgen over hardware en infrastructuur. Je hebt gemakkelijk en overal toegang tot je data en je programma's. Met de mobiele app heb je overal en altijd toegang tot de belangrijkste functies en gegevens. De programma's krijgen regelmatig een update om klanten nog efficiënter en intuïtiever te laten werken. Dankzij de feedback van bedrijven komen er steeds nieuwe functies en mogelijkheden bij, of worden bestaande functionaliteiten verbeterd.


Zoals je kunt lezen is Dynamics 365 Business Central een ideale software met uiteenlopende functionaliteiten. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en overzichtelijke rapportage- en analysemogelijkheden worden bedrijfsprocessen in een mum van tijd duidelijker en efficiënter. Geniet van uitgebreide functionaliteiten voor financiën, verkoop, inkoop, voorraadbeheer, projectmanagement, cloud functionaliteiten en veel meer met Dynamics 365 Business Central. 

 

 

 


Over de schrijver
Wil je weten hoe je zelf volautomatische processen bouwt in Business Central? Neem dan contact met ons op. We laten je graag live zien hoe dat dit werkt.
Reactie plaatsen